News

There is no translation available.

Op steeds meer plekken in ons land zorgt de technologie van Talking Traffic, met connectiviteit en voortdurende uitwisseling van data als belangrijkste pijlers, voor meer verkeersveiligheid en een betere doorstroming op de weg. Slimme verkeerslichten spelen daarbij een belangrijke rol. Deze communiceren met elkaar en met het verkeer en zijn in staat om op de actuele verkeerssituatie in te spelen. Bovendien herkennen ze de diverse verkeersstromen en kunnen ze deze prioriteit geven boven anderen. Dat geldt bijvoorbeeld voor nood- en hulpdiensten, zwaar vrachtverkeer, openbaar vervoer of grote groepen fietsers.

There is no translation available.

De temperatuur stijgt tot rond de 30 graden of zelfs meer. En terwijl de stranden en terrasjes elders in Nederland op deze warmste 2 juni ooit vol stromen, is het op de Automotive Campus in Helmond minstens zo druk tijdens het Mobifestival. Jong en oud ontdekken door middel van demo’s en simulaties de slimme en duurzame mobiliteit van vandaag en morgen.

There is no translation available.

Nederland en met name Brainport Eindhoven maakt zich op voor de komst van 3.500 nationale en internationale mobiliteitsexperts. Op 3 juni gaat hier het 13e ITS European Congress van start: het grootste congres in Europa over smart mobility en digitalisering van transport. Bezoekers van overheden en bedrijfsleven uit alle landen kunnen met eigen ogen zien hoe ITS en smart mobility worden toegepast en waar de toekomst van mobiliteit heengaat. Smart Mobility als een Dutch Reality dus!

There is no translation available.

‘Ik hoop vanmiddag te leren hoe Nederland de samenwerking heeft aangepakt. Die publiek-private aanpak, dat is helemaal nieuw voor ons’, vertelt een van de Belgische deelnemers aan de vierde Talking Traffic Roadshow openhartig. Hij is een van de honderd Belgen die een vroege busreis maakten naar Deventer, om te horen én te ervaren welke impact Talking Traffic kan hebben op het verkeer, en hoe je dat voor elkaar krijgt.

There is no translation available.

De eerste pilot met slimme verkeerslichten van Goedopweg in de regio Utrecht is gestart! Dennis Straat, gedeputeerde mobiliteit, en Arwin Brouwer, directeur van Brouwer Transport en Logistiek, reden op 15 maart het eerste rondje mee in de ‘connected’ vrachtwagen van Brouwer Transport en Logistiek, die via boordapparatuur in de vrachtwagen communiceert met slimme verkeerslichten op de N201. Door deze techniek kan de doorstroming, leefbaarheid en bereikbaarheid van de regio Utrecht worden verbeterd.