ITS.be bezoekt Talking Traffic Roadshow in Deventer

08 April 2019
There is no translation available.

‘Ik hoop vanmiddag te leren hoe Nederland de samenwerking heeft aangepakt. Die publiek-private aanpak, dat is helemaal nieuw voor ons’, vertelt een van de Belgische deelnemers aan de vierde Talking Traffic Roadshow openhartig. Hij is een van de honderd Belgen die een vroege busreis maakten naar Deventer, om te horen én te ervaren welke impact Talking Traffic kan hebben op het verkeer, en hoe je dat voor elkaar krijgt.

Na een ‘Hollandse lunch’ – met broodjes kroket en glazen karnemelk – nemen de Zuiderburen plaats in de comfortabele, licht verduisterde zaal in de Deventer Schouwburg. Dagvoorzitter Joost Hoebink heet hen in zijn beste Frans van harte welkom, voordat hij de gastheer van vanmiddag naar voren haalt: Jan-Bert Dijkstra, programmadirecteur Mobiliteit en gebieden bij het ministerie van IenW.

PV 20190401 14

De Belgen zien in de rest van het programma op welke manier in Nederland Talking Traffic in de realiteit wordt gebracht. Diverse sprekers als Peter van de Perre van ITS.be (in gesprek met Jan-Bert Dijkstra), Nico van Beugen (regiocoördinator C-ITS Stedendriehoek) en Wim Vandenberghe (adviseur ITS bij het Nederlandse ministerie van IenW én het in België gevestigde onderzoeksinstituut Imec) laten zien wat er al gebeurt. Aan het einde van de dag rijden de deelnemers mee met een bustour om de technologie in het echt mee te maken.

PV 20190401 43

Binnenkort verschijnt ook het e-zine van deze dag, met nog veel meer informatie en sfeerimpressies.