Basiscursus digitale veiligheid in Smart Mobility

17 December 2020
There is no translation available.

Digitaal parkeren, deelvervoer, elektrisch opladen, intelligente toegang of zelfrijdende auto’s: mobiliteit wordt meer dan ooit gedreven door data en technologie. Infrastructuur, vervoersvormen en reizigers staan continu met elkaar in verbinding en die ontwikkelingen nemen de komende jaren alleen maar toe. De digitalisering van de mobiliteitsketen biedt kansen, maar brengt ook risico’s met zich mee. Datalekken en hackers liggen immers op de loer en kunnen de hele keten verstoren.

Wat betekent dat voor je werk als overheidsfunctionaris in de mobiliteitsketen? Het antwoord op deze én andere vragen over digitale veiligheid in de mobiliteitsketen leer je in de basiscursus Cybersecurity in Smart Mobility, verzorgd door PWC en vanuit de bundel Digitale Veiligheid mogelijk gemaakt door het Innovatieteam van de Gemeente Amsterdam.

Programma

In drie dagdelen leer je wat er bij de ontwikkelingen op het gebied van smart mobility komt kijken, in relatie tot cybersecurity en privacy. Hoe zorg je voor digitale veiligheid? Zijn er best practices? Wat zijn (bestuurlijke) risico’s en valkuilen? Wat betekenen cybersecurity en privacy voor het inkoopproces? En wat zijn de juridische uitdagingen in dit veld? Het programma is volledig opgebouwd rond voorbeelden uit de praktijk. Hoe leid je een automobilist op een digitaal veilige manier naar de meest efficiënte parkeerplaats met een app? Hoe waarborg je de privacy van gebruikers van laadpalen? Hoe kun je verkeersstromen laten sturen met behulp van apps en slimme verkeerslichten, met behoud van privacy van weggebruikers? Met de nadruk op interactie werken we met deelnemers aan het vergroten van kennis en bewustzijn.

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor overheidsfunctionarissen uit alle disciplines zonder of met weinig ervaring met het implementeren of ontwikkelen van smart mobility. Ook diegenen die al langer bezig zijn met het onderwerp maar behoefte hebben aan een gestructureerde basiscursus of het geheugen willen opfrissen, zijn welkom. De cursus is bedoeld voor:

  • inkopers en juristen
  • beleidsmakers
  • projectmanagers
  • security officers
  • privacy officers
  • informatiemanagers

Voor nu staan er drie cursussen (waarschijnlijk online) gepland: in februari en in maart 2021. Heb je interesse, stuur dan een mail naar Gemma Schepers op This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.